Засідання студентського наукового гуртка «Кіберпростір» на тему: «Сучасні соціально-економічні тренди розвитку ІТ-бізнесу в Україні та цифрової трансформації національної економіки»

28.04.2024 | 11:51

24 квітня 2024 р. у змішаному форматі відбулося планове засідання студентського наукового гуртка кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики «Кіберпростір» (Секції 2. «Використання інформаційних технологій в дослідженнях соціально-економічних явищ» – керівник д.е.н, проф. Ірина ШЕВЧУК).

Учасники засідання обговорили проблемні питання, пов’язані з темою: «Сучасні соціально-економічні тренди розвитку ІТ-бізнесу в Україні та цифрової трансформації національної економіки».

Із науковими доповідями виступили студенти І курсу (група УФЕ-11с), що навчаються за ОПП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка»:

  1. САВЧУК Анна Сучасні тренди та проблеми ІТ-сектора в Україні (завантажити)
  2. ЗУБАЧ Валерія ГІГ-контракт VS ФОП: що cхоже, а що різне? (завантажити)
  3. ДАНИЛЬЧЕНКО Христина Зростання лідерства жінок в українському IT в умовах війни (завантажити)
  4. РАДИМСЬКА Марія IT-галузь в умовах війни: стан найбільших ІТ-хабів України (завантажити)
  5. НЕСТЕРУК Лола Релокація українського ІТ-бізнесу: досвід найбільших ІТ-компаній (завантажити)
  6. МЕВША Артур Україна цифрова: роль ІТ-сфери (завантажити)
  7. ХВЕСИК Назар Бронювання IT-спеціалістів. Механізм «єБронювання» і «єВідрядження» (завантажити)
  8. ДІДУХ Тетяна Розвиток ІТ в Україні: поточна ситуація та перспективи (завантажити)

Викладачі кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики активно долучились до обговорення проблемних питань доповідей здобувачів вищої освіти.

Завідувач кафедри Ірина ШЕВЧУК розповіла здобувачам вищої освіти про важливість для студентів вибору власного напрямку наукових досліджень, що допоможе їм творчо освоювати матеріал у рамках навчального процесу, а також використовувати можливості участі у різноманітних конкурсах наукових робіт, наукових конференціях і семінарах, хакатонах, конкурсах бізнес-проектів, стартапів. Адже це сприятиме розвитку soft-skills і кращому засвоєнню фахових компетентностей, що допоможе в майбутньому отримати перспективну роботу за фахом в топовий компаніях або створити власний цифровий бізнес.

За результатами засідання наукового гуртка студентами будуть підготовлені тези доповідей для участі в науково-практичних конференціях студентів, аспірантів і молодих вчених та публікування відповідних збірників матеріалів.

Запрошуємо всіх охочих та зацікавлених на наступні засідання наукового гуртка!

До нових зустрічей!