Державотворець в дії

14.07.2024 | 10:30

6 липня 2024 року в Києві відбувся Всеукраїнський молодіжний форум “Державотворець: молодь у відновленні держави”, який об’єднав понад 500 молодих лідерів з усієї України.
Щороку до цього заходу доєднюються представники кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

  1. Цього року серед учасників були й випускники кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом Марія Кормило, Надія Боднарук, Христина Очич та аспірантка кафедри Марія Устименко. Вони активно долучилися до обговорення важливих питань розвитку країни.
  2. На форумі вони мали змогу:
    – послухати надихаючі виступи у стилі TEDx від успішних українців, зокрема представників органів державної влади, бізнесу та громадського сектору:
    ◦ Костянтин Кошеленко (заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації,) розповів про “Менеджмент у часи війни”,
    ◦ Михайло Винницький (заступник Міністра освіти і науки України) поділився своїми думками про роль університетів у майбутньому України,
    ◦ Олександр Ярема (Державний секретар Кабінету Міністрів України) виступив на тему “Як об’єднати українську молодь всередині та поза межами України”,
    ◦ Тарас Тополя (лідер гурту «Антитіла», військовослужбовець Сил територіальної оборони Збройних Сил України, волонтер) надихнув учасників форуму своєю промовою “Бути відповідальним: молодь на захисті України”;
    – взяти участь у трьох панельних дискусіях, присвячених ролі молоді у відновленні держави:
    «Державний сектор: навіщо та як молодь має долучатись до державних ініціатив»
    • «Надійний тил: кого сьогодні потребує український бізнес?»
  3. • «Об’єднуємо зусилля: можливості підтримки молоді від неурядових організацій»;
    – познайомитися з однодумцями та розширити свою мережу контактів;
    – дізнатися більше про національну програму “Державотворець”, яка спрямована на підтримку та розвиток молодіжного лідерства в Україні.
    Участь представників кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом у форумі “Державотворець” демонструє їхню активну громадянську позицію та прагнення зробити свій внесок у розбудову України.