Відкрите семінарське заняття к.е.н., доц. Попович Д.В. на тему «Страхування майна»

03.05.2023 | 21:25

02 травня 2023 р. к.е.н., доцентом Дарією Попович в рамках вивчення дисципліни «Страхування» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньою програмою «Фінанси, митна та податкова справа» було проведено відкрите семінарське заняття до теми «Страхування майна» (2 пара, група УФФ-35с). Структура семінарського заняття включала такі складові:

І. Організаційна частина (3-4 хв) – мобілізація студентів до навчання, активація їхньої уваги, створення робочої атмосфери для проведення заняття; привітання викладача зі студентами, виявлення відсутніх, перевірка підготовки до заняття.

ІІ. Стимулювання навчальної діяльності студентів (4-5 хв). Викладач зазначив потребу вивчення конкретного навчального матеріалу, повідомив тему, мету та завдання семінарського заняття. Також був окреслений взаємозв’язок теми семінарського заняття з попередніми темами навчального курсу.

III. Обговорення питань винесених на семінарське заняття (50 хв). Учасники семінару здійснили обговорення основних питань семінарського заняття: страхування транспортних засобів та страхування вантажів і багажу. Під час обговорення було проаналізовано основні показники ринку КАСКО та КАРГО страхування та їх динаміка. Окрема увага була присвячена практичним аспектам функціонування КАСКО страхування, зокрема функціоналу калькулятора КАСКО окремих страхових компаній, сервісу онлайн-страхування Hotline.finance та ознайомлення з демо-версією програми Аудатекс, яка дає змогу ідентифікувати та розрахувати вартість відновлювального ремонту транспортних засобів і широко застосовується на практиці для врегулювання розміру збитків в автотранспортному страхуванні.

  1. Проведення тестування (15 хв), яке дало змогу виявити рівень знань, умінь та навичок студентів щодо опрацювання матеріалу по темі.
  2. Підбиття підсумків заняття (2-3 хв). Викладачем були проведені відповідні висновки за темою заняття, оголошено оцінки студентам та надана інформація про тему та план наступного заняття.

Також присутніми на відкритому семінарському занятті були викладачі кафедри фінансового менеджменту д.е.н., професор Ватаманюк-Зелінська У.З., д.е.н., доцент Шушкова Ю.В., к.е.н., доцент Дубик В.Я., к.е.н., доцент Західна О.Р., к.е.н., доцент Петик Л.О., к.е.н., доцент Сич О.А., які надали слушні рекомендації та пропозиції щодо удосконалення якості проведення семінарського заняття.