ЗВІТНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ УНІВЕРСИТЕТУ: ПІДСЕКЦІЯ БІЗНЕС-АДМІНІСТРУВАННЯ ТА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ

06.02.2024 | 12:12

5 лютого 2024 року на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу було проведено секційне засідання в рамках Звітної наукової конференції Університету імені Івана Франка за 2023 рік у якому взяли участь професорсько-викладацький колектив кафедри та аспіранти.
Учасники конференції обговорили низку актуальних питань щодо результатів наукової роботи на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом у 2023 році і напрями розвитку кафедри на 2024 рік. Так, заслухали доповіді із розвитку електронного урядування в умовах російсько-української війни та особливостей інформаційної стратегії органів публічної влади, про напрями кадрового забезпечення органів публічних адміністрацій та специфіку формування стратегії бізнесу в умовах воєнного стану. Розглянули специфічні аспекти механізму реалізації й оцінювання Антикорупційної стратегії. Обмінялися думками щодо стратегіологічної концепції активізації Львівської громади у досягненні цілей сталого розвитку, а також конкретизовано обговорили нормативно-правове забезпечення адміністративно-територіальної реформи в Україні, розглянули можливості інноваційних методів управління в органах виконавчої влади та практику взаємодії громадськості з органами місцевого самоврядування за воєнного стану й інші питання, які пов’язані з публічним управлінням та адмініструванням.
Зокрема, було заслухано професора Карпінського Б.А. про зроблене (у співавторстві) фундаментальне відкриття в гуманітарній сфері: явище правової байдужості у суспільному просторі. Відкриття даного явища дозволяє з єдиних наукових підходів досліджувати (на різних рівнях: особа–громадянин–громада–регіон–держава–група держав, тобто перейти від фактажу чисто побутової байдужості до рівня держави й відповідних загрозливих наслідків прояву: війна, геноцид, голодомор, екоцид тощо) та пропонувати обґрунтовані механізми зниження чи уникнення прояву явища через активізацію державотворчого патріотизму нації. Більш докладніше в:
Явище правової байдужості у соціальному просторі: тенденційна взаємодія людяності й державотворчого патріотизму нації. Іnternational Scientific Journal “Internauka”. Series: “Juridical Sciences”. № 1. DOI: https://doi.org/10.25313/2520-2308-2024-1
Явище правової байдужості: основи й напрями уникнення з позиції державотворчого патріотизму нації в мирний та воєнний періоди. Юридичний вісник. № 5. С. 18–28. DOI: https://doi.org/10.32782/yuv.v5.2023.2
Заслухано також аспірантів кафедри, котрі виступили з актуальними доповідями за напрямками дисертаційних досліджень та активно приймали участь в обговореннях.
Загалом, наукові доповіді учасників засідання супроводжувалися жвавими дискусіями й пропозиціями. У підсумку присутні на секційному засіданні Звітної конференції визначилися із тематикою наступних спільних та індивідуальних наукових досліджень.
Тематика доповідей:
Про результати наукової роботи на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом у 2023 році і напрями на 2024 рік.  Доц. Комарницька Г.О.
Розвиток електронного урядування в умовах російсько-української війни. Проф. Васьківська К.В.
Модифікація інформаційної стратегії органів публічної влади в сучасних умовах. Доц. Герасименко О.В. 
Управлінська стратегіологія: фундаментальні засади й напрями кадрового забезпечення органів публічних адміністрацій за воєнного стану.  Проф. Карпінський Б.А.
Особливості формування стратегії бізнесу в умовах воєнного стану.  Доц. Маліновська О.Я. 
Механізм реалізації та оцінка результатів виконання Антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки. Доц. Решота О.А.
Стратегіологічна концепція активізації Львівської громади у досягненні цілей сталого розвитку. Проф. Карпінський Б.А., асп. Пфістер Д.Г. 
Інноваційні методи управління в органах виконавчої влади.  Асп. Патеруха Н.Г. 
Взаємодія громадськості з органами місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. Асп. Саєвич Р.В. 
Нормативно-правове забезпечення адміністративно-територіальної реформи в Україні. Доц. Решота О.А., асп. Люлява В.В. 
Методи стимулювання інвестиційної діяльності в регіоні.  Асп. Устименко М.В.