ЗУСТРІЧІ ІЗ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ – НЕВІД’ЄМНА СКЛАДОВА ПІДГОТОВКИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ ФАХІВЦІВ НА КАФЕДРІ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ

13.04.2023 | 14:24

Доброю традицією стали зустрічі здобувачів освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня із представниками Державної податкової служби.

Так, 12 квітня 2023 року відбулась зустріч із фахівцем-практиком,  начальником управління трансфертного ціноутворення  ГУ ДПС у Львівській області Оленою Гарасим’як на тему: «Контроль трансфертного ціноутворення». Учасниками зустрічі стали понад 50 здобувачів освітнього ступеня бакалавра і магістра та професорсько-викладацький колектив кафедри.

З великою приємністю завідувачка кафедри фінансового менеджменту проф. Наталія Ситник представила спікерку як нашу випускницю і наголосила, що самоосвіта, наполегливість та цілеспрямованість є запорукою кар’єрного старту та успіху в державній службі і пані Олена є тому яскравим прикладом.

Під час  дискусії пані Олена детально зупинилась і допомогла студентам розібратись зі складними термінами та визначеннями у сфері трансфертного ціноутворення, зробила історичний екскурс у формування вітчизняної законодавчої бази та відповідних підрозділів в ДПС, окреслила перспективи вдосконалення контролю за трансфертним ціноутворенням. Учасники зустрічі дізнались про відповідність вітчизняних норм законодавства світовій практиці контролю за трансфертним ціноутворенням, про галузеву та територіальну специфіку контрольованих операцій та типові операції, що підлягають обов’язковому контролю. Така інформація за змістовним наповненням має практичну цінність для учасників та сприятиме поглибленому вивченню дисциплін «Основи оподаткування», «Податкова система», «Податковий менеджмент».

Студенти отримали відповіді на поставлені запитання щодо фінансової відповідальності порушників законодавства про трансфертне ціноутворення, новації законодавства у цій сфері та співпрацю платників податків з аудиторськими компаніями для підготовки звітності.

До обговорення долучились і поставили запитання доповідачці провідні  викладачі податкових дисциплін кафедри проф. Ігор Назаркевич  та доц. Ольга Сич.

На завершення пані Олена Гарасим’як запропонувала провести наступну зустріч зі здобувачами освітньої програми в стінах ДПС, щоб майбутні фінансисти могли набути практичних навичок щодо організації роботи ДПС та адміністрування податків та зборів, розглянути реальні кейси з практики роботи відділу трансфертного ціноутворення. Адже цей досвід дозволить набути потрібних компетентностей майбутньому фахівцю у сфері фінансів, митної та податкової справи.

Пані Олена побажала студентам наполегливо вчитися і працювати над собою  для успішного кар’єрного старту, зокрема у сфері податкової роботи і наголосила, що  активна, цілеспрямована, патріотично налаштована молодь, яка готова наполегливо працювати, є бажаною у професійній команді ДПС.

Для здобувачів вищої освіти  такі зустрічі дозволяють дізнаватись про нові можливості у обраній спеціальності та сприяють до професійної мотивації.

 Рекомендації та побажання практика щодо структури окремих освітніх компонент будуть використані при складанні робочих програм  освітньої програми “Фінанси, митна та податкова справа”.

Колектив кафедри фінансового менеджменту дякує пані Олені за цікаву інформацію, практичні кейси, професійні відповіді на запитання та доброзичливу атмосферу зустрічі.