Зустріч здобувачів вищої освіти з фахівцем-практиком на тему: «Адаптація бізнесу до зовнішніх та внутрішніх умов»

11.10.2023 | 18:46

Співпраця кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики з лідерами бізнесу є необхідною  умовою підготовки високопрофесійних фахівців та запорукою їхнього подальшого успішного працевлаштування після завершення навчання у закладі вищої освіти. Однією із форм такої співпраці із потенційними працедавцями для здобувачів вищої освіти є гостьові лекції. Так, 10 жовтня 2023 р. на запрошення к.е.н. Ірини РУДОЇ в рамках вивчення дисциплін «Маркетингова аналітика» та «Інформаційні та комунікаційні технології» відбулась зустріч з Оленою АНАТІЙЧУК, директором ТОВ «Комплекс водних видів спорту» (Аквапарк ПЛЯЖ) та директором хімічної лабораторії АКВАлаб.

Тема зустрічі: «Адаптація бізнесу до зовнішніх та внутрішніх умов».

 Лектором було розглянуто наступні питання:

  • Як відчути зміни на ринку, які впливають саме на вас?
  • З чого починати впроваджувати зміни (робота з колективом, клієнтом, постачальником)?
  • Від чого буде залежати ваша майбутня стратегія?

Спікерка розповіла, як відомим компаніям вдалося вижили після оголошення банкрутства у карантинний 2020 р., та про 4 рівні невизначеності. Студенти мали можливість практично порахувати націнку та маржу і побачити між ними різницю, зокрема, що із них є основних індикатором тенденції рівня прибутковості бізнесу. А також, як практично робити PEST та SWOT аналіз для оцінювання зовнішнього та внутрішнього середовища компанії.

Лекція-дискусія відбулася в творчій та дружній атмосфері, а  представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість і перспективність обраної професії.