Зустріч з стейкхолдером Освітньої програми “Фінанси, митна та податкова справа”

27.10.2022 | 21:44

В динамічних умовах розвитку сучасного ринку праці важливим елементом навчального процесу вітчизняних ЗВО є плідна співпраця зі стейкхолдерами. З одного боку така співпраця дає можливість встановити тісний взаємообмін інформацією та ідеями щодо удосконалення навчального процесу, а з іншого – допомогти студентам з пошуком майбутнього робочого місця.

З метою знайомства здобувачів освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» першого (бакалаврського) та першого (магістерського) рівнів  освіти  з професійним світом митної діяльності 27 жовтня 2022 року було проведено  зустріч  із президентом «Асоціації професійних митних посередників» Тодощуком А.В., к.е.н., доц.  Темою для обговорення стали актуальні питання митної діяльності Львівської області та проблеми і можливості працевлаштування в митних структурах в умовах воєнного стану.

У ході заходу обговорювалися питання щодо організації та розвитку митної інфраструктури Львівської області; структури зовнішньоторговельного обігу нашої держави. Особливий інтерес в учасників заходу викликали питання використання митних режимів, акредитації митних органів в сучасних умовах ведення ЗЕД, проблеми та особливості ввезення гуманітарної допомоги, принципи роботи АСУР, ставки вивізного мита на експортні товари та заборонені товари для вивозу.

Здобувачі вищої освіти кафедри фінансового менеджменту активно брали участь в обговоренні висвітлених питань . Особливо бурхливою була дискусія щодо можливості реалізації молодого фахівця в сфері зовнішньоекономічної діяльності, доцільності функціонування митних посередників після інтеграції України до Європейського союзу та актуальності закриття митної брами в аеропортах Західного регіону в сучасних умовах воєнного стану.

Такі зустрічі  із стейкхолдерами у сучасному та прогресивному форматі діалогу  мотивують здобувачів  вищої освіти до отримання знань, які потім будуть реалізовані на практиці, сприяючи їх успішному працевлаштуванню.