ЗУСТРІЧ З ФАХІВЦЕМ – ПРАКТИКОМ СФЕРИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

03.11.2023 | 11:43

Встановленою традицією на кафедрі фінансового менеджменту є проведення гостьових лекцій з фахівцями-практиками, що сприяє налагодженню тісного співробітництва та комунікації між викладачами, роботодавцями та здобувачами вищої освіти.  На засадах такої співпраці 02 листопада 2023 р. для студентів освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» другого (магістерського) рівня вищої освіти начальником відділу співпраці з місцевими фінансовими органами Департаменту фінансів Львівської обласної військової адміністрації Ольгою БОРДУН було проведено гостьову онлайн – лекцію на тему: «Фінансовий ресурс і видатки бюджетів територіальних громад».

Доповідач докладно зупинилася на особливостях функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, існуючих проблемах територіальних  громад  в  сучасних  соціально-економічних реаліях. Ольга БОРДУН ознайомила здобувачів із фінансовими ресурсами, що надходять до бюджетів громад Львівщини, значну увагу зосередила на статтях доходів, що зазнали найбільших обсягів зменшення та вказала на причини такої негативної динаміки, окреслила зміни бюджетного та податкового законодавства в період війни.

Матеріал лекції значно поглибив теоретичні та практичні знання здобувачів з тематики, яка розглядається в рамках освітніх компонент «Управління фінансами територіальних громад» (викладач – доцент Оксана ЗАХІДНА, організатор проведення гостьової лекції), «Управління фінансами соціальної сфери» (викладач – професор Уляна ВАТАМАНЮК-ЗЕЛІНСЬКА, гарант магістерської освітньої програми).

Лекція пройшла у форматі жвавої бесіди та відповідей на запитання, що в свою чергу, свідчить про важливість проведення таких зустрічей з практичними працівниками та дає можливості  розширення кола фахових компетентностей, формування спільного дискусійного простору, до якого долучаються здобувачі і викладачі.

 Учасники заходу подякували спікерці за цікаву і предметну розповідь та домовилися про розширення співпраці у подальшому.

Кафедра фінансового менеджменту щиро дякує Ользі БОРДУН за те, що в такий складний період знайшла час  для зустрічі з нашими здобувачами!