Зустріч студентів групи УФО-11с з представниками психологічної служби Університету

29.09.2023 | 08:10

27 вересня 2023 року відбулася зустріч студентів-першокурсників (УФО-11с) разом з порадником доцентом Шевців Л.Ю. з працівником (волонтером) психологічної служби Львівського національного університету імені Івана Франка Семків Христина, яка була організована заступником завідувача кафедри з виховної роботи доцентом кафедри обліку, аналізу і контролю Лободою Н.О.

Проблеми адаптації першокурсників є актуальним питанням навчальних закладів освіти. Адаптація студентів – досить складний і тривалий процес, який триває протягом усіх років навчання, проте найбільш важливим і проблематичним періодом є період навчання на першому курсі.

Метою проведення даного тренінгу є згуртування студентів в групі, підвищення внутрішньої мотивації до навчання та рівня професійного самовизначення в цілому, профілактика проявам насильства та булінгу серед студентів, толерантного ставлення до студентів із особливими освітніми потребами.

Як стверджує Христина Семків, процес адаптації студента-першокурсника до умов навчання у закладі вищої освіти є актуальною проблемою, особливо в умовах війни. Оскільки студенти гостро відчувають хвилювання, тривогу через нові стандарти, нові дисципліни, нові форми роботи, великий об’єм інформації. А також невпевненість у собі через створення нових контактів, адже їм доводиться пристосовуватись до нової системи навчання та входження в новий колектив. В цілому тренінг пройшов жваво, студенти знайомилися через асоціації, дискутували, ділилися своїми почуттями.

Висловлюємо щиру подяку за проведений тренінг, а студентам бажаємо успішної адаптації, успіхів у навчанні. Такі зустрічі зближують і заряджають на позитивний старт в новому навчальному етапі!