Зустріч першокурсників з представниками ювенальної превенції

04.10.2023 | 21:14
4 жовтня 2023 року на факультеті управління фінансами та бізнесу відбулася зустріч студентів-першокурсників з начальником сектору ювенальної превенції Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП у Львівській області Ігорем Кіндзерським та інспектором сектору Анною Гречанівською.
Головною метою зустрічі було попередження протиправних дій з боку неповнолітніх осіб та застереження їх від небезпеки. Мова йшла про види та підстави адміністративної відповідальності неповнолітніх, зокрема куріння тютюнових виробів у громадських місцях, розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання наркотичних засобів, хуліганство, вживання нецензурної лексики, порушення комендантської години, недотримання режиму тиші, булінг та ін., а також види злочинів, за вчинення яких передбачена кримінальна відповідальність неповнолітніх. Представники ювенальної превенції надали студентам корисні поради та рекомендації щодо того, як уникнути ситуацій, які можуть призвести до правопорушень, а також куди звертатися за допомогою та підтримкою у разі потреби.
Зустріч проходила у формі діалогу, студенти мали можливість задати питання, які їх цікавили, та отримати вичерпні відповіді. На завершення заходу Кіндзерський І. порадив першокурсникам дотримуватися Правил внутрішнього розпорядку Університету, Правил внутрішнього розпорядку в гуртожитку та й загалом вимог законодавства України. Гречанівська А., у свою чергу, наголосила, що незнання закону не звільняє від відповідальності за ваші вчинки, дії або бездіяльність.