Зустріч-лекція із головним спеціалістом Сектору внутрішнього аудиту Національного антикорупційного бюро України (м. Київ) Андрієм Мизюком

15.11.2022 | 11:57

Цікавою та інформативною 14.11.2022 відбулася зустріч-лекція із головним спеціалістом Сектору внутрішнього аудиту Національного антикорупційного бюро України (м.Київ) Андрієм Мизюком і здобувачами освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка.

Спікер ознайомив слухачів зі структурою, повноваженнями, специфікою діяльності та нормативно-правовою базою НАБУ. Особливу увагу він приділив моделі державного фінансового контролю в Україні, а саме внутрішньому аудиту та внутрішньому контролю в державних органах.

Андрій Мизюк ілюстративно продемонстрував структуру та ієрархію національних нормативно-правових актів у сфері внутрішнього аудиту, охарактеризував на практичних прикладах напрями його проведення і цикли діяльності.

«Функція внутрішнього аудиту не повинна позиціонуватися як інспекційна діяльність, а як незалежна та об’єктивна оцінка, метою якої є допомога керівнику установи в досягненні поставлених цілей за допомогою системного та послідовного підходу до їх проведення із наданням належних рекомендацій щодо удосконалення системи управління, внутрішнього контролю для підвищення ефективності діяльності установи», — зазначив лектор.

Насамкінець зустрічі, доповідач зупинився на питаннях, що цікавили студентів, а саме вимог до кандидатів як майбутніх фахівців Національного бюро і повідомив, що у структурі НАБУ можуть працювати представники різних спеціальностей — це юристи, економісти, аналітики у різних галузях, але за умови вдалого проходження усіх етапів відбору і відповідності вимогам доброчесності й абсолютної порядності.

Дякуємо Андрію Мизюку за корисну інформацію щодо нюансів діяльності НАБУ загалом і сектору внутрішнього аудиту зокрема. Ця інформація мотивуватиме здобувачів вищої освіти до отримання знань, які потім будуть реалізовані на практиці і сприятимуть їх успішному працевлаштуванню.