Зустріч із роботодавцями здобувачів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування

23.09.2021 | 17:43

22/09/2021 здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зустрілися із представником роботодавців. Оксана Оприско – Senior HR Business Partner, People Development в GlobalLogic.  Тема лекції: “Персональний бренд HR-менеджера в ІТ компанії”.

Люди – це найбільша цінність для організацій та рушійна сила. Саме тому основні завдання HR-менеджера: залучати до організації «саме тих» людей, правильно оцінювати компетенції та потенціал працівників, вміти аналізувати та прогнозувати розвиток конкретного працівника, підбирати найкращий варіант навчання для професійного розвитку, підтримувати комфортний клімат в організації та багато інших цікавих завдань.

 

На лекції здобувачі вищої освіти послухали про перспективи кар’єрного зростання, як формувати свій бренд і звичайно – що повинен знати та вміти кваліфікований HR-менеджер.

Ми зробили підсумок після лекції. Яким повинен бути сучасний HR-менеджер?

По-перше, йому повинно бути легко з людьми. Людям, у свою чергу, повинно бути легко з ним. Спілкування не повинно бути тягарем, оскільки розмовляти доведеться багато. Співробітників потрібно вміти вислухати, оцінити особливості їхньої поведінки, зуміти спрогнозувати професійну успішність, іноді порадити щось і налаштувати на успіх.

По-друге, ці фахівці повинні бути хорошими управлінцями. Оскільки персоналом потрібно управляти, приймати рішення.

По-третє, цей фахівець повинен бути професійно мобільним і постійно займатися саморозвитком. У менеджера з персоналу широке коло обов’язків: він не тільки читає анкети претендентів і проводить конкурсний відбір, але і займається атестацією персоналу, організацією тренінгів і курсів підвищення кваліфікації. Коли відправити колектив на тімбілдінг, яку мотивацію краще використовувати, як зберегти в команді творчу і позитивну атмосферу – все це прямі обов’язки професійного HR-менеджера.