Зустріч із Президентом Асоціації Професійних Митних Посередників Львівщини в рамках проєкту «Крок до кар’єри»

22.03.2024 | 22:49

19 березня 2024 року на факультеті управління фінансами та бізнесу кафедрою фінансового менеджменту за підтримки відділу кар’єрного розвитку ЛНУ імені Івана Франка в рамках проєкту “Крок до кар’єри” здобувачі освітньої програми “Фінанси, митна та податкова справа” мали чудову нагоду поспілкуватись із президентом Асоціації Професійних Митних Посередників Андрієм Тодощуком.

Темою для обговорення стали основні аспекти зовнішньоекономічної діяльності в умовах європейської інтеграції України.

 У ході заходу обговорювалися питання щодо організації та розвитку митної інфраструктури Львівської області; структури зовнішньоторговельного обігу нашої держави; географічного розподілу та основних товарів вітчизняного експорту та імпорту. Особливий інтерес в учасників заходу викликали питання особливостей здійснення зовнішньоекономічної діяльності України в умовах війни.

Зацікавила слухачів інформація щодо можливостей проходження курсів митних брокерів та працевлаштування молодих фахівців в сфері  зовнішньоекономічної діяльності.

Такий підхід в організації конструктивних діалогів сприятиме створенню максимально комфортного і сприятливого середовища для функціонування та постійного розвитку кожного учасника ринку зовнішньоекономічної діяльності у співпраці з митними, іншими органами влади. А сучасні та прогресивні зустрічі у форматі діалогу між здобувачами освіти, викладачами кафедри та практичними працівниками мотивують студентів до отримання знань, які потім будуть реалізовані на практиці, сприяючи їх успішному працевлаштуванню. Також, рекомендації практика щодо структури окремих освітніх компонент будуть використані у вивченні дисциплін «Фінанси ЗЕД» та «Митна справа» в контексті набуття практичних навичок.

Колектив кафедри фінансового менеджменту щиро дякує Андрію Васильовичу за цікаву інформацію, практичні кейси, професійні відповіді на запитання та доброзичливу атмосферу.