Завершився освітній проект «Школа успішного фінансиста»

15.05.2023 | 20:58

Вже вп’яте кафедрою фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка реалізуються освітні проекти. Цьогоріч 14 травня завершився освітній проект «Школа успішного фінансиста», який зорієнтований на розвиток знань у сфері фінансів та підвищення свідомості учнів щодо вибору майбутньої професії, а також ознайомлення із освітніми програмами «Фінанси, митна та податкова справа» та «Фінансовий менеджмент».

Програмою «Школи успішного фінансиста було передбачено 5 напрямів тренінгів: «Цікавий світ фінансів», «Я, банк і страхова компанія: будемо дружити», «Митниця. Що потрібно знати?», «Податки – це просто», «Фінанси бізнесу – шлях до успіху».

В межах першої зустрічі доцент кафедри фінансового менеджменту Татарин Н. Б. ознайомила слухачів із поняттям «фінанси» та професією фінансиста і зазначила, якими професійними якостями такий фахівець повинен володіти. Згодом доцент кафедри фінансового менеджменту Круглякова В. В. та учасники освітнього проекту обговорили базові правила фінансової грамотності та склали портрет фінансово грамотної людини.

На наступному тренінгу «Я, банк і страхова компанія: будемо дружити» доцент кафедри фінансового менеджменту Петик Л. О. ознайомила слухачів з історією банківництва, структурою банківської системи нашої держави, функціонуванням необанків, надала практичні поради щодо застосування кредитних карток. Доцент кафедри фінансового менеджменту Попович Д. В. в свою чергу ознайомила з історією страхування, основними поняттями та категоріями страхової справи, структурою та учасниками страхового ринку, найбільш поширеними видами страхових послуг.

Наступна зустріч була присвячена ознайомленню майбутніх абітурієнтів із основами митної справи (доповідачі – доцент кафедри фінансового менеджменту Голинський Ю. О. та доцент кафедри фінансового менеджменту Дубик В. Я.). Слухачі дізналися про історичні аспекти розвитку митної справи в Україні, специфіку діяльності пунктів пропуску, митних постів та резонансні правопорушення, які викрили львівські митники у пунктах пропуску. Під час зустрічі відбулася жвава дискусія спікерів та слухачів як збудувати кар’єру та реалізуватися у митній сфері, а також про можливості та перспективи працевлаштування.

 

Також в рамках освітнього проекту викладачами кафедри фінансового менеджменту професором Назаркевичем І. Б. і доцентом Сич О. А. було організовано і проведено тренінг «Податки – це просто» під час якого були розглянуті питання щодо розуміння природи податків, їх функцій та видів. Обговорено аспекти ролі податків для соціально-економічного розвитку країни.

Викладачі кафедри фінансового менеджменту доцент Ясіновська І. Ф. та професор Шушкова Ю. В. в рамках тренінгу «Фінанси бізнесу – шлях до успіху» разом із учасниками Школи розглянули особливості розвитку бізнесу в сучасних умовах та детально проаналізували складові забезпечення його успішної діяльності. Успіх у будь-якій діяльності в основному визначається креативністю та новаторством ідеї, затребуваністю продукту, його доступністю до освоєння користувачами та простотою у використанні, наявністю у достатньому обсязі фінансових ресурсів, надійною командою та ін. Також учнівська молодь довідалась на прикладі стартапів про найпопулярніші бізнес-ідеї сьогодення, дізналась про найдорожчі приватні компанії світу – єдинороги та декакорни, особливості мобілізації коштів на краудфандингових платформах та приклади найуспішніших українських стартапів на Kickstarter.

Загалом під час тренінгів слухачі мали можливість дізнатися про фінанси і хто такий успішний фінансист, довідатись про переваги професії фінансиста та для чого варто досліджувати і вивчати фінанси, засвоїти основні поняття з фінансової грамотності.

По завершенню освітнього проекту всі учасники отримали іменні сертифікати.