ЗАСТОСУВАННЯ ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «ФІНАНСИ, МИТНА ТА ПОДАТКОВА СПРАВА» НА ПРАКТИЦІ

27.03.2023 | 17:03

23 березня 2023 р. відбулася зустріч здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньою програмою «Фінанси, митна та податкова справа» із молодшим аудитором компанії PwC SDC Ренатою Кольбою. Увага учасників була сконцентрована на обговоренні питань підготовки конкурентоспроможних, інноваційно орієнтованих фахівців у сфері фінансів.

Особливий акцент доповідачка зробила на особистісному підході як найефективнішому у царині студентоцентрованого навчання. Адже спроби прийняття майбутніми фінансистами нестандартних рішень у складних ситуаціях повинні заохочуватися, хоча спершу вони можуть бути й невдалими. Це мотивує здобувачів вищої освіти та примушує до глибшого аналізу своїх помилок для досягнення бажаного результату. «Професійно-ділові якості та творчу активність у магістрів розвиває такий елемент  особистісного підходу, як виробнича практика»: – зазначила п. Рената.

Спікер відмітила важливість вивчення дисциплін за профілем освітньої програми, а також дисциплін, які вивчалися на бакалаврському рівні освіти, знання яких допомогли їй у практичній роботі. Вона також зазначила, що навчаючись за обраною освітньою програмою, здобувачі вищої освіти мають можливість опанувати загальні та фахові освітні компетентності, які є актуальними при працевлаштуванні.

Інтегрованість практиків у навчальний процес сприяє поглибленню практичної спрямованості підготовки конкурентних випускників, які володіють необхідними професійними компетентностями. Це дає змогу здобувачам вищої освіти другого (магістерського) рівня бути конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці як у державних, так і приватних бізнес структурах.