ЗАСІДАННЯ РОБОЧИХ ГРУП ІЗ РОЗРОБКИ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК»

24.02.2023 | 15:49

9 лютого 2023 року на кафедрі фінансового менеджменту відбулося засідання  членів та гарантів  робочих груп щодо розробки освітніх програм  «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за участі завідувачки кафедри проф. Ситник Н.С.,  викладачів та здобувачів освіти, які навчаються за зазначеними освітніми програмами.

Гаранти освітніх програм доценти Оксана Західна, Юлія Шушкова та проф. Уляна Ватаманюк зазначили необхідність внесення змін до освітніх програм у зв’язку зі зміною назви спеціальності. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 р. № 1392 «Про внесення змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» найменування спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» змінено на «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Зокрема, члени робочої групи запропонували включити до обов’язкового блоку освітніх програм першого (бакалаврського) рівня та другого (магістерського) рівня дисципліни, пов’язані з фондовим ринком, а також доповнити відповідними дисциплінами каталог вибіркових компонент освітньої програми, що дасть змогу поглибленого вивчення за зазначеним напрямом і забезпечення програмних результатів навчання.

Крім того, обговорили пропозиції здобувачів щодо змін у структурі освітніх компонент  і змісті робочих програм окремих дисциплін.