Засідання студентського наукового гуртка кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики «Кіберпростір»

22.11.2022 | 15:38

21 листопада 2022 року відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики «КІБЕРПРОСТІР» (секція 2 «Використання інформаційних технологій в дослідженнях соціально-економічних явищ» – керівник д.е.н, професор Шевчук І.Б.).

У засіданні наукового гуртка прийняли участь студенти першого курсу, що навчаються за ОП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка».

Керівник гуртка закцентувала увагу здобувачів вищої освіти на тому, що науковий гурток є формою оволодіння майбутніми фахівцями навичками наукового дослідження, робота у науковому гуртку має творчий характер та виховуватиме в них якості дослідника, розвиватиме уміння до розв’язання завдань, які мають практичне значення для забезпечення інформаційно-технологічного розвитку соціально-економічних систем. Було обговорено можливу наукову тематику наукових доповідей і публікацій. Гуртківці дізналися про особливості наукових публікацій, вибір теми наукового дослідження, умови участі у конференціях, круглих столах й інших заходах кафедри, Університету та за їхніми межами.

Для перших доповідей студентів була обрана тема в продовження до тематики занять з дисципліни «Вступ до фаху», яка охоплює аналіз чинників зовнішнього середовища, які впливають на розвиток ІТ-сфери в Україні, та існуючих проблем соціально-економічного характеру, які можна успішно вирішити за допомогою інформаційних систем та технологій.

Презентації доповідачів були підготовлені на високому професійному рівні та мали науково-практичний підхід до розкриття вибраного напрямку досліджень.

Велика подяка всім учасникам! Бажаємо плідної роботи у цьому навчальному році!

Запрошуємо всіх охочих студентів, які виявляють інтерес до науково-дослідної роботи, долучитися до роботи гуртка!

До наступних зустрічей!