Вийшов друком навчальний посібник «Інформаційні технології в бізнесі. Частина 2»

29.01.2024 | 14:09

Вийшов друком навчальний посібник «Інформаційні технології в бізнесі. Частина 2», підготовлений науково-педагогічним колективом кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики факультету управління фінансами та бізнесу за загальною редакцією завідувача кафедри, д.е.н., професора Ірини ШЕВЧУК.

Інформаційні технології в бізнесі : навч. посібник / І. Б. Шевчук, А. В. Задорожна, О. М. Васьків  та ін. ; за заг. ред. І. Б. Шевчук. – Львів : Вид-во ЛНУ імені Івана Франка, 2024. – Ч. 2. – 366 с.

ISBN 978-617-10-0840-3

Колектив авторів:

  • д.е.н., проф. Шевчук І. Б. (Передмова, Розділ 1. Основи об’єктно-орієнтованого мислення);
  • ст. викладач Ситник В.Ю. (Розділ 2. Технології версійного створення програмного забезпечення);
  • к.е.н., доц. Старух А. І. (Розділ 3. Технології тестування програмного забезпечення);
  • к.е.н., доц. Стадник Ю. А. (Розділ 4. SEO та WEB-аналітика);
  • ст. викладач Васьків О. М. (Розділ 5. HR-технології та HR-аналітика);
  • к.ф.-м.н., доц. Задорожна А. В. (Розділ 6. Інформаційні технології в ділових комунікаціях);

Навчальний посібник містить матеріали для викладання окремих тем навчальних дисциплін професійної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Інформаційні технології в бізнесі». Автори у стислій формі розкривають широке коло питань, що стосуються розуміння сутності ролі інформаційних технологій у формуванні, розвитку та управлінні бізнес-процесами. Зокрема, розкрито такі питання, як об’єктно-орієнтоване мислення, SEO та WEB-аналітика, основи тестування програмного забезпечення, технології версійного створення програмного забезпечення, HR-технології та HR-аналітика, інформаційні технології в ділових комунікаціях. Кожний розділ складається з питань для самоконтролю, тестових завдань, списку використаної та рекомендованої літератури.

Для студентів, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка» галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», слухачів курсів підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, студентів інших спеціальностей, аспірантів, представників громадських організацій та бізнесу, що опановують питання застосування інформаційних технологій для організації та розвитку бізнесу у різних його формах.

Велика подяка рецензентам навчального посібника: д-р екон. наук, проф. А. В. Череп (Запорізький національний університет); д-р екон. наук, проф. А. А. Антохову (Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича); д-р техн. наук, проф. Б. В. Дурняку (Українська академія друкарства).