Вишиванка – оберіг нації!

20.05.2021 | 22:27

20 травня 2021 р. доц. кафедри фінансового менеджменту Дубик В.Я. разом з академічною групою УФФ-14с спеціальності 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” провела виховний захід приурочений Дню вишиванки.

Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Та більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код.

             

На виховному заході студенти групи ознайомилися з історією національного вбрання українців та започаткуванням ремесла вишивання. Розглянули особливості вишивки в різних регіонах України, які відрізняються між собою і технікою, і орнаментом.

             

Метою виховного заходу було зрозуміти який нелегкий і довгий шлях українська вишита сорочка пройшла до наших днів і проникнутись тим, що наші предки залишили нам у спадок величезний скарб. І ми зобов’язані не тільки не втратити цей скарб, а й примножити його та передати у спадок нашим нащадкам. Отже, українська вишиванка – це символ родової пам’яті, порядності, вірності та любові.