Викладачі кафедри фінансового менеджменту вже вдруге взяли участь у практичному форумі-тренінгу

26.03.2021 | 18:06

25 березня 2021 р. викладачі кафедри фінансового менеджменту проф. Ситник Н.С. та Ватаманюк-Зелінська У.З., доц. Дубик В.Я., Шушкова Ю.В., Попович Д.В., Західна О.Р., Петик Л.О., Круглякова В.В.  взяли участь у форумі-тренінгу «Цифрові трансформації в освіті, бізнесі, ІТ та культурі». Це не перший захід, який відбувається у напряму підтримки європейської ініціативи Digital Week і є спільним проектом освітньої платформи “4 PEOPLE”, Української Федерації Інформатики та ВГО “Українська асоціація фахівців інформаційних технологій” і яким ми зацікавилися.

Пріоритетними галузями для першочергового застосування цифрових технологій визнано, зокрема, такі сфери як освіта, охорона здоров’я, електронна демократія, життєдіяльність міст, безготівкові розрахунки, гармонізація з європейськими та світовими науковими ініціативами, управління. Усі ці напрямки присутні у навчальних дисциплінах освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» із ракурсів планування і фінансування видатків, визначення фінансових показників, або ж інструментів митно-тарифного регулювання, податкового адміністрування чи страхового бізнесу.

Однак, акцент на діджиталізації, зважаючи на широке застосування інформаційно-комунікативних технологій в економічних процесах, дасть змогу підвищити якість навчально-методичного забезпечення дисциплін спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та сприятиме засвоєнню знань і розширенню професійних компетентностей щодо застосування інструментів електронної демократії, використання цифрових технологій та інформаційної безпеки в управлінні й менеджменті з метою актуалізації цифрової освіченості студентів.