Виховний захід “Вклонимося Кобзарю”

04.04.2023 | 02:38

11 березня 2023 року викладачі та студенти кафедри економіки та публічного управління факультету управління фінансами та бізнесу провели виховний захід, присвячений Шевченківським Дням.

9 березня 2023 року виповнилось 209 років від дня народження українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, графіка, етнографа та громадського діяча Тараса Шевченка.

У свідомості українців Тарас Шевченко – це синонім нашої Незалежності та волі, чиє слово дало потужний поштовх до відродження цілої нації. Саме Шевченко утвердив українську мову як повноцінну літературну і підніс її на загальноєвропейський рівень

Шевченко – бренд свого часу, постать, яка зробила можливим бурхливий розвиток нашої словесності. Він увійшов в нашу культуру, як людина універсальних обдарувань та інтересів, як неперевершений графік та живописець.

Сьогодні його ім‘я носить найбільший університет України, низка населених пунктів, його вулиця є у кожному місті і містечку нашої держави

Після представлення студентами презентацій, учасникам виховного заходу було запропоновано перегляд фільму «Таємниці Генія Шевченка», щоб вшанувати пам‘ять Великого Кобзаря та розкрити для себе його незнані сторони.