Виховний захід «Україна гідна свободи»

15.05.2023 | 16:34

11 травня 2023 року у академічній групі УФФ-31с для здобувачів вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» освітньо-професійної  програми «Фінанси, митна та податкова справа» проведено виховний захід «Україна гідна свободи». Порадниця групипроф. кафедри фінансового менеджменту Ватаманюк-Зелінська У.З., розпочала зустріч із слів Любомира Гузара: «Свобода – це можливість робити добро. Ми люди, і ми вільні. А це значить, що ми маємо право робити добро. Звичайно, ми можемо помилятися, але основний сенс свободи – людина не має права чинити зло. Натомість незалежність – це свобода від зовнішніх впливів. Незалежність – це не сваволя. Незалежність – це політичне поняття. Отже, у наші часи цілій державі, цілому народу випала нагода діяти задля власного блага. І відтепер людина просто зобов’язана бути творчою, патріотичною, свідомим християнином – громадянином своєї держави»…

На онлайн-зустрічі також обговорили основні етапи розвитку незалежної сучасної держави; розглянули проблеми та перешкоди на шляху до свободи українського народу, його стійкість та незламність, а також історичний контекст постійної боротьби за свої права та ідентичність. Кожен учасник активно долучився до обговорення, висловлюючи свої думки. Попри те, це питання на є дискусійним. Адже кожен із нас має активну громадянську позицію щодо єдності, незалежності, цілісності своєї держави та захисту її кордонів.

Ключовим підсумком заходу стало те, що кожна людина гідна свободи у незалежній рідній державі, добробут та майбутнє Української держави безпосередньо залежить від патріотичного настрою та мужності сьогоднішнього покоління. Бережімо та борімося за свободу нашої Батьківщини.

Слава Україні! Героям слава!