Виховний захід на тему «Львів фінансовий»

07.04.2021 | 16:23

07.04.2021 р. проведено виховний захід в групі УФФ-33 с  (спеціальність:  072 “Фінанси, банківська справа та страхування”, порадник – доцент кафедри фінансового менеджменту Блащук-Дев’яткіна Н. З.) на тему «Львів фінансовий».

Мета даного заходу – актуалізація  і поповнення  знань про розвиток банківської справи у м. Львові.

В ході заходу обговорено неоднозначність передумов створення і діяльності банківських установ на території західноукраїнських земель, зокрема м. Львова.

Марта Сарафин розповіла про особливості  функціонування банківської справи у Львові в період Середньовіччя після входження Галичини до складу Габсбурзької монархії.

Катерина Закорко приділила увагу VIII- IХ ст. коли виникли нові форми організації кредиту, створюються приватні акціонерні банки, місцеві комерційні банки ощадно-позикові товариства тощо.

На завершення, Казакова Марія дала оцінку сучасному розвитку кредитного ринку Львова і відмітила, що постійне удосконалення банківської діяльності зумовило формування сучасних банків як установ, які займаються досить широким колом фінансових питань і відіграють значну роль у розвитку економіки, а їх особливий статус в економічній системі пов’язаний з їх відповідальністю за стан економіки.