Виховний захід: «Людина не вмирає. Вона живе стільки, скільки її пам’ятають» Вшановування пам’яті Героїв Небесної Сотні

23.03.2023 | 13:12

Нам невідомі всіх їх імена,

Хто їх чекає, хто за ними плаче,

Де їхній дім, як їм болить війна,

Яке в них серце – щире чи терпляче.

22 лютого, українці вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні — справжніх патріотів, які стали до боротьби за вільну, демократичну, сильну Україну, віддавши найдорожче, що мали — своє життя.

22 лютого 2023 р. студенти освітніх програм спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування кафедри економіки та публічного управління та викладачі провели виховний захід. Спільно після занять ми зробили Ангела – символ Небесної сотні. Ввечері онлайн провели виховний захід про героїв Крут, героїв Майдану і героїв, котрі боронять Україну під час повномасштабного вторгнення.

Сьогодні українці вкотре показують свою силу та мужність борячись за власну незалежність. Ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять про події минулого та наших предків. Також ми не забуваємо вшанувати пам’ять героїв сьогодення, які боряться за нас з вами та за мир в Україні.  Ми пам’ятаємо кожного, хто боровся за незалежність і бореться в сьогодення. Всі ми знаємо, що здобути перемогу легкою ціною  – неможливо, але ми віримо, що перемога скоро настане. Поки твориться історія – ми живемо!

Сьогодні, в умовах війни  в Україні, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. 29 січня в Україні відзначають пам’ять героїв Крут – українських студентів, які ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символ Свободи. Саме тому Революцію Гідності, як і протестний рух 2004 року, і Революцію на граніті, можна вважати продовженням Української революції, визвольних змагань часів Другої світових війн.

Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави.

Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.

Небесна сотня і відважні українські воїни померли не лише за Україну. Вони поклали голови за те, щоб ми посіли гідне місце в родині європейських народів. З часів Другої світової війни жодна нація за право бути європейцями ніколи не платила такої високої ціни.

Людина не вмирає. Вона живе стільки, скільки її пам’ятають. Ми Упевнені: люди, які у ті холодні осінньо-зимові дні й ночі пішли під кулі, житимуть у нашій пам’яті вічно. Принаймні у пам’яті тих з нас, хто є українцем не лише за паспортом, а за духом, свідомістю, хто прагне жити у вільній демократичній Україні.

 Слава Україні!

Героям Слава!