ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ 2021

24.05.2021 | 14:46

Кожен українець знає, що таке вишиванка, адже це не просто національний одяг, а частина української душі, наша автентичність та генетичний код нації.

До Всесвітнього дня вишиванки порадником групи УФП-11с Решотою О.А., доцентом кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом, було проведено виховний захід національно-патріотичного характеру задля поглиблення знань про історію української вишиванки, значення орнаментів на вишитому одязі та необхідність збереження й примноження національних традицій для майбутніх поколінь.

Порадник групи та студенти активно обговорювали цікаві факти про українську вишиванку, визначних історичних постатей, що започаткували моду на вишитий одяг. Також студенти мали можливість переглянути відео-ролик про особливості святкування Всесвітнього дня вишиванки в різних містах України та у зарубіжних державах.

Українська вишиванка сьогодні змогла осучаснитись, але водночас залишитись такою, як тисячу років тому. Мистецтво української вишивки передавалось із покоління в покоління. Традиції вишиванки продовжували, розширювали та шанували. Орнаменти української вишиванки мали сакральне значення, адже у давнину вірили, що вишиванка оберігає людину, дарує їй здоров’я та щасливу долю.

Сьогодні вишиванка – це не лише святковий одяг і витвір мистецтва, це частина становлення української нації, вбрання патріотів та символ українського народу!