Виховний захід «До Міжнародного дня пам’яті про трагедію на Чорнобильській АЕС» (гр. УФП-31с ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом»)

05.05.2023 | 15:30

26 квітня щороку, у Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу, українське суспільство вшановує ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та усіх загиблих й постраждалих від найбільшої соціально-екологічної катастрофи за всю історію ядерної енергетики.

Хронологію трагічних подій 26 квітня 1986 року, процес ліквідації аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС та трагічні наслідки катастрофи для людства й довкілля обговорили студенти групи УФП-31с ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом» з порадником групи, доцентом кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом Решотою О. А. у рамках виховного заходу на тему: «Міжнародний день пам’яті про трагедію на Чорнобильській АЕС».

Катастрофічні наслідки вибуху на Чорнобильській АЕС стали драматичним уроком для цивілізації та суворим попередженням щодо масштабу відповідальності людства за екологічну безпеку планети. Економічні й екологічні збитки та кількість постраждалих людей від Чорнобильської аварії і досі можна визначити лише приблизно, адже точну кількість загиблих працівників АЕС, пожежників, військовослужбовців і цивільних осіб, що брали участь в ліквідації наслідків аварії та захворіли через отриману дозу радіаційного забрудненню не можливо підрахувати.

Щороку 26 квітня – це день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків та ліквідаторів-добровольців, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Героїзм та самопожертва цих людей назавжди залишиться у пам’яті українського народу!

 

#ЛНУ #ФУФБ #кафедраПАУБ #факультет_управління_фінансами_та_бізнесу #кафедрапублічногоадмініструваннятауправліннябізнесом

#університет #university #PublicAdministration #public_administration_business_management #публічнеуправліннятаадміністрування