ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО 31–Ї РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ГРУПИ УФП-21С ОП «ПУБЛІЧНЕ АДМІНІСТРУВАННЯ ТА УПРАВЛННЯ БІЗНЕСОМ»

14.10.2022 | 09:59

12 жовтня 2022 року порадником групи УФП-21с – доцентом кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом, к.е.н., доц. Маліновською О. Я. була проведена виховна година з нагоди Дня Незалежності України.

В умовах протистояння широкомасштабній агресії, коли кожен клаптик української землі відстоюється надзвичайною сміливістю, доблестю та кров’ю захисників та захисниць України, незалежність держави та воля українського народу виступають найбільшою цінністю сьогодення.

Вже багато віків поспіль прагнення до свободи та власної держави для українського суспільства було визначальною цінністю, тому здобуття незалежності не є випадковістю, а результатом титанічних зусиль представників багатьох поколінь українського народу.

Ґрунтуючись на дослідженнях українських та зарубіжних істориків, український народ виступає одним із п’яти народів Європи із найдавнішою традицією державотворення. Тому сучасна Українська держава увібрала у себе традиції української державності початку ХХ століття, що базувались на принципах демократизму та соборності. Перша незалежність України у ХХ столітті була проголошена 22 січня 1918 року. А проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року дослідники вважають саме відновленням української державності, вінцем боротьби багатьох поколінь за право вільно розмовляти українською мовою, право вільного вибору, волевиявлення, право обирати європейський вектор розвитку та власну державотворчу стратегію.

Сьогодні наша держава знову відстоює свою незалежність та територіальну цілісність, національні інтереси та національну ідентичність, мужньо боронить власну свободу та свободу Європи. Український народ своєю згуртованістю та хоробрістю викликає захоплення усього світу, ототожнюючи поняття «сміливість» та «воля» із жовто-блакитними кольорами.

Знову і знову українські захисники та захисниці, віддаючи своє здоров’я і життя заради української незалежності, вкотре доводить, що:

 « …Козача потилиця ні перед ким не схилиться,

Шаблею по чолу тим, хто посмілиться,

Прийти на нашу землю з кулею чи мечем,

Будем боротися, доки Дніпро тече…» (О. Ярмак)

Слава Україні! Героям Слава!