ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ОБЛІК, АНАЛІЗ ТА ФІНАНСОВІ РОЗСЛІДУВАННЯ» (групи УФО-21с, УФО-41с), ПРИСВЯЧЕНИЙ МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ РІДНОЇ МОВИ

22.02.2024 | 19:42

Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Людина виростає в атмосфері своєї рідної мови настільки, що вона стає необхідною частиною її особистості.

Міжнародний день рідної мови не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Це свято, яке було оголошено на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 21 лютого 2000 року, як день захисту мовної та культурної багатоманітності, покликане захищати й розвивати мови всіх народів світу.

Для українців цей день є надважливим та набув особливого значення, адже виборюючи свободу для всіх громадян України, ми так само звільняємо мову від негативного впливу ворога. В протидії російському окупанту наша мова об’єднала мільйони українців як всередині країни, так і за кордоном.

У рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови порадники груп – викладачі кафедри обліку, аналізу і контролю провели два виховні заходи.

 

Порадник групи УФО-41с професор Ярема Ярослав спільно зі своїми студентами провів виховний захід назвою “21 лютого – Міжнародний день рідної мови!”.

 

Порадник групи УФО-21с доцент Лобода Наталія спільно зі своїми студентами провели виховний захід на тему “Міжнародний день рідної мови”.

І як підсумок двох заходів важливо пам’ятати вічні і такі влучні слова української поетеси Ліни Костенко: “Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову. Знати, берегти рідну мову – обов’язок кожної людини”