ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ ТА БІЗНЕСУ ПРИСВЯЧЕНИЙ ВІДКРИТТЮ ЮВІЛЕЙНОЇ ВИСТАВКИ ЛЕВКА СКОПА ТА ВИСТАВКИ ГРАФІКИ ОЛЕКСІЯ КОСАТОГО

05.03.2024 | 19:32
1 березня 2024 р. у Львівському палаці мистецтв відкрилася ювілейна виставка Левка Скопа. Експозиція приурочену Шевченківським дням та з нагоди 70-річного ювілею художника. На виставці представлений авторський проєкт Лева Скопа “Ікони та війна”, що має глибоку ідею, та включає експозицію авторських ікон і фотографій з фронту, куди ще початку війни автор передає ці ікони.
Паралельно відкрилася виставка графіки Олексія Косатого “Лінія вогню. Фронтові замальовки”, який до війни працював провідним дизайнером з експозицій Львівського палацу мистецтв, а зараз є офіцером ЗСУ і захищає Україну на фронті.
Студенти групи УФФ-11с, УФО-21с, УФП-21с, УФЕ-21с та доцент Кафедра обліку, аналізу і контролю ФУФБ ЛНУ імені Івана Франка  Наталія Лобода відвідали ювілейну виставку Левка Скопа та виставку графіки Олексія Косатого.
“Найважливішим стимулом у моїй творчості є допомога захисникам. Тому я малюю ікони, бо їх потребують на війні, ікони вселяють віру, біля них відбуваються чуда, з ними спасаються воїни” – зазначив у своїй промові Лев Скоп.
Левко Скоп не просто художник та іконописець, з 2014 року він активно займається волонтерською діяльністю. Автор свої роботи виставляє на аукціони, а гроші перераховує на потреби важкохворих та бійців.
Художник Орест Скоп (брат Левка Скопа) влучно зауважив:
“Щоб знищити націю – треба знищити її культуру.
Тому саме час культуру берегти, фіксувати і тоді наш народ не здолати”