Виховний захід для здобувачів вищої освіти групи УФП-21с ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом» на тему: «Іван Якович Франко – відомий український поет та науковець» (приурочений святкуванню Днів Університету імені Івана Франка)

31.10.2022 | 13:51

«Вiчний революціонер –
Дух, що тiло рве до бою,
Рве за поступ, щастя й волю,
Вiн живе, вiн ще не вмер».
«Гімн» Іван Франко

28 жовтня 2022 року порадником групи УФП-21с освітньої програми «Публічне адміністрування та управління бізнесом» – доцентом кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом, к.е.н., доц. Маліновською О. Я. було проведено виховний захід на тему «Іван Якович Франко – відомий український поет та науковець», що приурочений святкуванню Дня Університету імені Івана Франка.

Під час зустрічі куратор доц. О. Маліновська разом із здобувачами вищої освіти обговорили життєвий шлях, творчу активність, політичні погляди та журналістську діяльність видатного українського поета, прозаїка, драматурга, літературного критика, публіциста, науковця, громадського та політичного діяча Івана Яковича Франка.

Студентка групи УФП-21с Уштван Юлія підготувала та представила презентацію про колосальний літературний доробок письменника, опублікований українською, польською, німецькою та іншими мовами, що налічує  кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. Окрім того, Івана Франка вважають одним із перших професійних українських письменників, літературна праця якого виступала джерелом доходу.

Багатогранна та неоднозначна постать Івана Франка викликає дослідницький інтерес українських та зарубіжних науковців вже протягом довгих років, адже як науковець, літературознавець, мовознавець та мистецтвознавець, а також етнолог, фольклорист, історик, економіст та філософ – Іван Якович зробив неоціненний вклад в розвиток не лише української науки та літератури, але й вітчизняних державотворчих процесів.

Жваве обговорення у студентів групи УФП-21с викликали  цікаві факти з життя та творчості Івана Франка. Вважається, що Іван Франко був основоположником моди, адже і в будні, і у свята носив українські вишиванки (яких у письменника було без ліку) із класичним європейським костюмом, володів понад 19-ма мовами, мав понад 100 псевдонімів, у 37-річному віці захистив докторську дисертацію, був власником великої особистої бібліотеки (понад 12 тис. книг). Через свої політичні переконання та революційні погляди був чотири рази заарештований і попри це залишався незламним представником тогочасної еліти, світочем науки, українським патріотом та борцем за свободу, слава про якого сягала і сягає далеко за межі України.

#ЛНУ #ФУФБ #кафедраПАУБ #факультет_управління_фінансами_та_бізнесу #кафедрапублічногоадмініструваннятауправліннябізнесом

#університет #university #PublicAdministration #public_administration_business_management #публічнеуправліннятаадміністрування