Виховний захід “День Державного Гімну”

04.04.2023 | 01:16

10 березня 2023 року студенти першого (бакалаврського) рівня освіти освітніх програм «Публічне управління та адміністрування» та  «Управління персоналом в органах публічної влади та бізнес-структурах» разом із наставниками провели виховний захід, присвячений Державному гімну України.

День Державного Гімну – важливий для нас українців день, оскільки символізує єдність, силу та стійкість України.

Щорічно 10 березня в Україні відзначають День державного гімну в пам’ять про перше публічне виконання цієї пісні у 1865 році, у день роковин смерті Т. Шевченка. Гімн України, як один із символів національної державності, українці впізнають з перших акордів, на генетичному рівні у нас закарбовані його слова. У його рядках —  втілення незламності та єдності українського народу, віри в національну ідею, боротьби за свободу та незалежність.

Студентами були підготовлені цікаві й пізнавальні презентації про історію виникнення гімну України, про поета Павла Чубинського та композитора Михайла Вербицького, про перше публічне виконання гімну у Перемишлі та про запровадження у 2021 році Дня Державного гімну України.

Нині усі урочисті заходи загальнодержавного значення розпочинаються і закінчуються виконанням Державного гімну України. Державний гімн звучить на офіційних урядових заходах і церемоніях, а також на спортивних змаганнях та інших публічних заходах. Діти співають гімн України, переховуючись у бомбосховищах, під час ракетних обстрілів ворогом, захисники співають державний гімн на передовій.

Саме так сьогодні звучить душа українського народу, що бореться за свою незалежність, волю та майбутнє. Саме так звучить єдність та незламність української нації.