Виховна година на тему «Патріотичне виховання молоді як формування патріотизму нації»

12.05.2023 | 13:23

10 травня 2023 року доцент кафедри фінансового менеджменту, к.е.н. Круглякова В.В. разом із здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти академічної групи УФФ-21с (освітня програма «Фінанси, митна та податкова справа») провели виховну годину на тему: «Патріотичне виховання молоді як формування патріотизму нації».

В умовах сьогодення виховання патріотизму є особливо актуальним, адже забезпечення повноцінного гармонійного розвитку як особистості в державі, так і суспільства в цілому є нагальною потребою для держави зараз.

Формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості у закладах вищої освіти відбувається завдяки комплексній системі і цілеспрямованій діяльності науково-педагогічних працівників, органів студентського самоврядування, інших інститутів, які формують ціннісне ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації, виховують почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України.

В межах зустрічі порадник разом зі здобувачами обговорили основні завдання патріотичного виховання молоді, найвагомішими серед яких визначили формування мовної культури, оволодіння та вживання української мови як духовного коду нації, формування духовних цінностей українського патріота, а також утвердження в свідомості громадян об’єктивної оцінки ролі українського війська в українській історій, спадкоємності розвитку Збройних Сил у відстоюванні ідеалів свободи та державності України.