Виховна година «Чорнобиль – біль України»

28.04.2024 | 23:50

26 квітня 2024 року в групі УФФ-34с відбулася виховна година на тему «Чорнобиль – біль України» (порадник – доцентка кафедри фінансового менеджменту Ірина Ясіновська).

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. Ця катастрофа залишила невиліковні рани в серцях багатьох людей і мала надзвичайно великий вплив на навколишнє середовище та життя мільйонів людей. Після вибуху та пожежі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не лише території України, але й території багатьох європейських країн – Швеції, Австрії, Норвегії, Німеччини, Фінляндії, Греції, Румунії, Словенії, Литви, Латвії. За Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) цю аварію класифікували за найвищим – сьомим рівнем небезпеки.

Чорнобиль став важким уроком. Він нагадує про необхідність безпеки в ядерній енергетиці, про важливість запобігання подібним трагедіям.

Захід завершився активною дискусією та обговоренням теми здобувачами освіти.

Варто зазначити, що проведення таких виховних годин сприяють формуванню громадянської позиції та активізують участь молоді у житті суспільства.