Виховна бесіда для студентів УФП-21с освітньої програми «Публічне адміністрування та управління бізнесом» на тему «Шляхи подолання стресу під час війни»

18.05.2022 | 12:39

Із початку повномасштабного військового нападу на територію України занепокоєння за власну долю, долю держави, стрес та постійні негативні емоції, нажаль, стали  буденністю для кожного свідомого українця. Тому порадником групи УФП-21с к. н. держ. упр., доц. Оленою Решотою було проведено для студентів виховну бесіду на тему «Шляхи подолання стресу під час війни». Адже стрес є реакцією на особливості взаємодії між особистістю і навколишнім світом та супроводжується емоційними переживаннями, фізичною та психічною перенапругою, він спричиняє надзвичайно руйнівні наслідки у довгостроковому періоді на організм та емоційний стан людини.

Метою зустрічі-діалогу було обговорення особистого досвіду студентів щодо подолання стресу та розгляд дієвих методів боротьби та профілактики стресових явищ у повсякденному житті та навчанні. Оскільки людський організм – це потужний механізм, здатний до саморегуляції та самовідновлення і може впоратися майже з будь-якою стресовою ситуацією, то застосування практичних порад вітчизняних психологів дозволить швидше адаптуватись до сучасних реалій і мінімізувати наслідки стресу, адже здорова, сильна, спокійна на освічена молодь – запорука сильної та стабільної держави.