Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

14.11.2021 | 13:21

Національно-патріотичне виховання на кафедрі обліку, аналізу і контролю є одним із пріоритетних і передбачає виховання почуття патріотизму та вірності традиціям українського народу, виховання у студентів високих моральних якостей та духовної культури на основі національних та християнських цінностей, формування національної свідомості та відповідальності, виховання політичної, економічної та правової культури, поваги до Конституції України, законів України, державної символіки та мови.

Відповідно до Національної доктрини розвитку освіти України в ХХІ столітті національно-патріотичне виховання є одним із головних пріоритетів і органічним компонентом розвитку освіти. В його основу покладені принципи гуманізму, демократизму, спадкоємності поколінь, толерантності. Основні напрямки національно-патріотичного виховання студентської молоді у ЗВО повинні відповідати «Концепції громадянського виховання особистості в умовах розвитку української державності».

Національно-патріотичне виховання студентів на кафедрі обліку, аналізу і контролю  здійснюється в рамках навчальної та виховної роботи. Особлива увага патріотичному вихованню приділяється студентам першого курсу.

Незабаром в Україні відзначатиметься День Гідності та Свободи. День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

З метою вшанування пам’яті героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули під час бойових дій в зоні АТО на Донбасі, студенти групи УФО-11с з порадником групи А.П. Шот відвідали Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові, що розташований на перехресті вулиць Максима Кривоноса та Замкової. Це місце стало першим в Україні настільки масштабним вшануванням пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 

Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні є місцем історичної пам’яті нашого народу, пам’яті про тих, чиї імена не маємо права забути, адже Герої заплатили за свій подвиг найвищою ціною – ціною власного життя…

Студенти ознайомилися з іменами та портретами загиблих, а також гаслом кожного Героя Небесної Сотні та запали свічки.

Вічна пам’ять Героям!