Волонтерські ініціативи студентів освітньої програми “Облік, аналіз та фінансові розслідування” (група УФО-11с) з виготовлення окопних свічок та плетіння маскувальних сіток

31.01.2023 | 12:16

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну студенти Львівського національного університету імені Івана Франка активно долучаються до різних волонтерських ініціатив, зокрема виготовлення окопних свічок та плетіння маскувальних сіток.

Організатором локації та координатором процесу з виготовлення окопних свічок є Студентський уряд Університету. Матеріали для їхнього створення студенти знаходять самостійно, іноді у співпраці з іншими організаціями та установами. Наприклад, нещодавно студентам вдалось отримати церковні воскові свічки, які згодом використають для формування окопних свічок.

Через труднощі з пошуками нових приміщень та матеріалів для плетіння сіток, Студентський уряд Університету об’єднався із волонтерським центром у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва, який активно функціонує ще з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Студенти спеціальності “Облік і оподаткування” активно долучилися до даного благодійного проекту, розуміючи, що окопні свічки є дуже корисними для військових на фронті. Вони горять тривалий час і дають більше тепла, ніж звичайні свічки. Біля окопної свічки можна зігріти руки, а на ній – розігріти їжу. Окрім цього, вони є безпечними у використанні, дають достатньо світла аби орієнтуватись в окопах і водночас не демаскувати позицію.

Усіх охочі можуть долучитися до виготовлення окопних свічок та плетіння маскувальних сіток, а також до збору матеріалів. Більше інформації про волонтерські ініціативи можна отримати на сторінках Студентського уряду Львівського університету у соціальних мережах.