ВІДЗНАЧАЄМО ДЕНЬ ТЕАТРУ

31.03.2021 | 10:47

30 березня 2020 викладачі та студенти кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом провели виховну годин, присвячену ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ТЕАТРУ. Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня починаючи з 1962 року. Він був заснований у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру (МІТ) при ЮНЕСКО. Діяльність МІТ, згідно з його статутом, має бути направлена на «зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу».

З цієї нагоди студенти групи УФП-31с. (куратор Бобко Л.О.) підготували цікаву інформацію про історію Львівських театрів. Зокрема, староста групи Вовк Вікторія розповіла про історію та традиції Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, а студентка Козій Христина ознайомила присутніх із творчими досягненнями художнього колективу Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької.

Доповідачі відмітили, що театр завжди мав виключно важливе етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів, – ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. Саме тому Міжнародний день театру – не лише професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів вдячних глядачів та пошановувачів високого мистецтва.