Відвідування виставки «Прихисток» студентами групи УФП-31с ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом»

10.11.2022 | 09:48

8 листопада 2022 року студенти групи УФП-31с освітньої програми «Публічне адміністрування та управління бізнесом» разом із порадником групи Решотою О. А., доцентом кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом відвідали виставку сучасного мистецтва «Прихисток», приурочену до Дня Захисників та Захисниць України.

Студенти мали змогу ознайомитись із роботами українських митців, які створили художники із Закарпаття Аттіла Коприва, Юрій Шелевицький, Сергій Лакатош та Олександр Жильцов. Картини художників написані переважно у палітрі темних кольорів, адже передають рефлексії митців щодо війни на території України. Основним гаслом виставки стало: «Творити мистецтво і майбутнє – це і є Україна».

Особливо глибокими та промовистими видались студентам картини художника Олександра Жильцова, митця- переселенця, який двічі був змушений покинути домівку через російську агресію: у 2015 році залишивши м. Донецьк та переїхавши до Києва, а у 2022 році – із Києва до м. Мукачево, де його прихистили колеги-митці. У інтерв’ю одному із закарпатських видань Олександр Жильцов розповідав, що гнітючі емоції від пережитого не давали змоги художнику творити: «…Підходив до полотна – і був пустий. Нічого не було, ніякого відчуття. Відчував спустошення від цієї війни. А потім якось прийшов такий час, коли я зрозумів, що не можу не малювати… Трішки творчість змінилася, я став інший. Мабуть, це нормально, коли митець віддзеркалює ситуацію, пропускає її через себе…»

Також студенти мали змогу долучитись до благодійного збору коштів на потреби ЗСУ та отримали фірмові подарунки від організаторів мистецького заходу.

Експозиція виставки «Прихисток» дозволила студентам побачити трагічні події війни очима творчих особистостей та змусила знову замислитись над тим, яку велику ціну платить український народ за свою незалежність, що героїчно виборюють наші мужні Захисники та Захисниці.

Слава Україні! Героям Слава!

 

#ЛНУ #ФУФБ #кафедраПАУБ #факультет_управління_фінансами_та_бізнесу #кафедрапублічногоадмініструваннятауправліннябізнесом

#університет #university #PublicAdministration #public_administration_business_management #публічнеуправліннятаадміністрування