Відкрита лекція доцента кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Олега ЯРЕМИ

30.05.2023 | 08:39

23 травня 2023 року відбулась відкрита лекція Яреми Олега Романовича, доцента кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики на тему: «Інтернет-реклама та правові аспекти регулювання відносин у соціальних мережах».

Лекція проводилась для студентів 2 курсу групи УФЕ-21с спеціальності 051 «Економіка» ОП «Інформаційні технології в бізнесі». Також до лекції долучились студенти 1-го курсу групи УФЕ-11с.

До обговорення лекції долучились викладачі кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики, завідувач кафедри Шевчук І.Б. та декан факультету Стасишин А.В.

На лекції розглядались наступні питання:

  1. Правове регулювання реклами. Зокрема законодавчі поняття реклами, принципи реклами, заборони щодо реклами.
  2. Особливості та види реклами в Інтернеті, зокрема: медійну рекламу, банерну рекламу, контекстну рекламу, просування в соціальних мережах, геоконтекстну рекламу, вірусну рекламу, продакт-плейсмент в онлайн-іграх, електронну пошту як рекламу, спливаючі (рор-uр) вікна та spyware, електронні дошки оголошень, а також участь у рейтингах.
  3. Правові аспекти регулювання відносин у соціальних мережах, зокрема правове регулювання поведінки окремих категорій осіб при використанні соціальних мереж (суддів, адвокатів, прокурорів, депутатів та ін.)
  4. Захист прав інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг, зокрема судовий захист права на торговельну марку у соціальних мережах.
  5. Блокування доступу до соціальних мереж у різних країнах та фільтрація контенту  в соціальних мережах.