Круглий стіл «Дистанційне навчання у ЗВО: моделі, технології, перспективи»

28.04.2021 | 20:07

28 квітня 2021 року відбувся круглий стіл на тему «Дистанційне навчання у ЗВО: моделі, технології, перспективи», організований Радою порадників факультету управління фінансами та бізнесу.

Ще донедавна дистанційне навчання було однією із перспективних альтернативних можливостей організації освітнього процесу, і в науково-педагогічному середовищі велися дискусії з приводу доцільності та ефективності даної форми здобуття освіти. Однак в умовах пандемії COVID-19, необхідності дотримання епідеміологічних обмежень, дистанційне навчання стало не потенційною можливістю, а необхідністю, в тому числі для тих, хто не був до цього готовий. Особливо актуальними для закладів вищої освіти стали питання: як організувати дистанційне навчання, які засоби взаємодії в інформаційному середовищі використовувати, які методи навчання є найбільш ефективними в дистанційному форматі.

На ці та інші запитання намагалися дати відповідь учасники круглого столу. Так, в ході представлення результатів власних досліджень викладачі факультету управління фінансами та бізнесу мали змогу обговорити особливості дистанційного навчання, проаналізувати досвід вітчизняних та зарубіжних ЗВО з розвитку дистанційних форм освіти, розглянути переваги та недоліки даної форми навчання для студентів та викладачів. Значну увагу викладачі приділили питанням удосконалення дистанційного навчання, зокрема шляхом застосування новітніх інформаційних технологій, забезпечення мотивації праці науково-педагогічних працівників та навчання студентів, надання усім учасникам навчального процесу стимулів до високоякісної діяльності, моделювання траєкторій самовдосконалення та успіху сучасного педагога.

Підсумовуючи, модератор заходу, голова Ради порадників д.е.н., доц. Шушкова Ю.В. подякувала усім учасникам за активну участь, відзначила корисність таких заходів та наголосила на важливості їх проведення й надалі.