Відбулося чергове засідання Секції 1. «Використання математичних моделей в економічних дослідженнях» студентського наукового гуртка «Кіберпростір»

28.11.2022 | 14:55

25 листопада 2022 р. відбулося планове засідання Секції 1. «Використання математичних моделей в економічних дослідженнях» студентського наукового гуртка кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики «Кіберпростір» (керівник к.е.н, доц. Ярема О.Р.). Тематика засідання була обрана в рамках вивчення студентами дисципліни «Цифрова економіка», а саме: «Діджиталізація та цифровий розвиток економіки і бізнесу».

 

У засіданні наукового гуртка прийняли участь викладачі кафедри та студенти 3-4 курсів, що навчаються за ОП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка». Засідання проводилось у формі підготовлених студентами доповідей рекомендованих керівником гуртка, а також подальшого обговорення проблемних питань по тематиці.

Було заслухано та обговорено наступні доповіді:

  1. Яковець Ірина (група УФЕ-31с) Логістичні процеси в сфері електронної торгівлі.

(Логістика електронної торгівлі. Поняття та форми. власна логістика;  дропшипінг;  ван-стоп е-комерція. Показники оцінки ефективності логістичних ланцюгів. Зміни логістичних послуг в Україні

  1. Малецький Олег (група УФЕ-41с) Світовий електронний бізнес

(Основи електронного бізнесу. Бізнес-моделі в електронному бізнесі. Світові тенденції та майбутнє електронної комерції).

  1. Козерема Вікторія (група УФЕ-31с) Оптимізація бізнес-процесів підприємства з використанням CRM-систем.

(Локальна CRM-система, Локальна CRM-система, Принципи роботи CRM-систем, Переваги CRM систем для відділу продажів та бізнесу. Огляд та характеристика Найкращих CRM-систем в Україні).

 

  1. Тех Сергій (група УФЕ-41с) Віртуалізація суспільних відносин та соціальні мережі

(Суть віртуалізації, Глобальна економіка та віртуалізація, віртуальне суспільство, віртуалізація держави, характеристика найбільш вживаних соціальних мереж в Україні та світі та  тренди їх використання в електронній комерції)

  1. Ленько Марія (група УФЕ-41с) Особливості технологій regtech та suptech технологій в цифровій економіці.

(Переваги недоліки  та сфери  застосування технологій Fintech, SupTech та Regtech в економіці)

  1. Мазур Назар (група УФЕ-31с) Як e-commerce підприємства використовують Google Analytics?

(Поняття Google Analytics, основні звіти (про залучення, про поведінку відвідувачів, про конверсії). Розділ Customization. Звіти по сегментах).

  1. Гнатів Назар (група УФЕ-31с) Інтернет-Магазин

(Поняття Інтернет-магазину. Класифікація Інтернет-магазинів. Створення Інтернет-магазину. Користування Інтернет-магазином споживачем. Спілкування з клієнтом).

Презентації учасників-доповідачів були представлені на високому рівні з використанням актуальних статистичних даних, трендів та досліджень. Отримані результати досліджень носять практичний характер, наукову новизну та унікальний зміст і будуть рекомендуватись до написання тез доповідей та наукових статей.

Дякуємо всім доповідачам та викладачам кафедри за інтерес до даної тематики та надіємось на плідну співпрацю.

Запрошуємо всіх охочих та зацікавлених на наступні засідання наукового гуртка!

До нових зустрічей!