Віче пам’яті героїв Листопадового чину: участь у заході студентів кафедри фінансового менеджменту

01.11.2023 | 23:40

1 листопада 2023 року здобувачі освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» груп УФФ-11с (порадник Західна О.Р.), УФФ-12с (порадник Дубик В.Я.), УФФ-13с (порадник Ватаманюк-Зелінська У.З.) та освітньої програми «Фінансовий менеджмент» групи УФМ-11с (порадник Петик Л.О.) разом із заступником завідувача кафедри з виховної роботи Смолінською С.Д. долучилися до пам’ятного заходу ЛНУ ім. Івана Франка – Віче пам’яті героїв Листопадового чину, організованого до 105-ї річниці від часу проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Віче відбулося на Меморіалі вояків УГА та УСС Янівського цвинтару. Захід розпочався о 14.00 панахидою за упокій душ загиблих героїв. На віче були присутні ректор ЛНУ ім. Івана Франка проф. В. Мельник, проректори, декан факультету управління фінансами та бізнесу А. Стасишин, профспілкова організація та науково-викладацький склад Університету, представники місцевої влади та громадські діячі м. Львова. На заході виступили вокальний ансамбль «Евфонія» факультету культури і мистецтв та Заслужена хорова капела України «Боян» імені Євгена Вахняка Центру культури та дозвілля Львівського університету.

Студенти та усі присутні запалили лампадки на могилах героїв, помолилися та віддали шану тим, хто боровся за українську державність. Промови про загиблих героїв, про пам’ятні дні більш ніж сторічної давності нікого не залишили байдужими. Такі заходи сьогодні є надзвичайно актуальними та потрібними, особливо зважаючи на війну рф проти України.