ВДОСКОНАЛЕННЯ ВИКЛАДАЦЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

22.03.2021 | 10:44

З 1 жовтня 2020 року по 23 січня 2021 року  у Львівському національному університеті імені Івана Франка в межах реалізації проєкту «Програма вдосконалення викладання у вищій освіті» реалізовувалась  Програма професійного розвитку науково-педагогічних працівників «Вдосконалення викладацької майстерності». Професорсько-викладацький склад кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом успішно закінчив всі 4 модулі даної програми підвищення кваліфікації.

Професор Катерина Васьківська, доцент Ганна Комарницька, доцент Лариса Бобко, доцент Олена Герасименко та доцент Олена Решота удосконалювали свої навички комунікацій та використання методів активного навчання, розвитку навичок змішаного навчання й інформаційних технологій. Курс побудований за модульною структурою та мав на меті вдосконалення викладацької майстерності, шляхом впровадження методів активного навчання, розвитку навичок змішаного навчання і використання інформаційних технологій.

Програма даного курсу орієнтована на сучасні принципи забезпечення якості освіти і поєднувала 4 модулі:

  1. Основні засади сучасної системи вищої освіти.
  2. Сучасні ІТ-компетентності у роботі викладачів ЗВО.
  3. Професійні комунікації викладача: психолого-педагогічні засади.
  4. Медіаграмотність та міжнародна комунікація.

У ході навчання викладачі мали змогу прослухати тренінги за участі експертів НАЗЯВО, оновити програму щонайменше однієї навчальної дисципліни, розробити електронний курс і навчитись використовувати усі можливості платформи MOODLE. Також ознайомились з  алгоритмом підготовки матеріалів до акредитації освітньої програми та опанували необхідні навички для проведення індивідуального супроводу студента під час навчання (наставництво, менторство). Отримали досвід використання  веб-ресурсів як в навчальному процесі, так і в  побудові промоції  освітньої програми.

Вітаємо викладачів кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом з отриманням відповідних сертифікатів підвищення кваліфікації  (180 год, 6 кредитів). 180 годин лекцій і практичних занять від провідних експертів галузі освіти та бізнесу, це безцінна допомога Львівського національного університету імені Івана Франка  для педагогічних працівників в період пандемії.