Успішне завершення ІІІ Літньої школи “Ревіталізація міст – досвід ЄС для України”

04.07.2023 | 15:48

Впродовж тижня 23-30 червня на факультеті управління фінансами та бізнесу діяла ІІІ Літня школа “Ревіталізація міст – досвід ЄС для України”, що реалізується в рамках Модуля Жана Моне програми Еразмус+ за підтримки ЄС  (Urban Revitalization – the EU experience for Ukraine 620957-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE). Цьогоріч взяти участь у інтенсиві виявило бажання 68 учасників, серед яких були студенти, викладачі, представники громадськості з різних куточків України. Відкриваючи школу, декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій Стасишин наголосив на актуальності її тематики та важливості використання набутих знань для майбутньої відбудови України.  Завідувач кафедри фінансового менеджменту професор Наталія Ситник побажала учасникам з користю провести літній інтенсив та здобути компетентності, необхідні для агентів впливу, зацікавлених у ревіталізації українських міст на основі європейського досвіду.

Навчання відбувалось онлайн на платформі Teams. В межах програми школи проходили цікаві лекції, зустрічі та семінари, учасники  активно включились в роботу, ділились досвідом та думками, спільно творили проєкти ревіталізації міста. Програма літньої школи була насиченою – слухачі опанували десять тем з основ та інструментарію ревіталізації міст, закріпили їх практичними та семінарськими заняттями за участі гостьових лекторів та експертів. Протягом тижня учасники школи брали участь у віртуальних екскурсіях по ревіталізованих об’єктах, обговорювали стратегію міста Львова, європейські практики ревіталізації міст, досвід повоєнної відбудови Європи та виклики, що стоятимуть перед Україною в найближчому майбутньому.

Під керівництвом команди проєкту доцентів Ольги Сич та Віри Круглякової слухачі обрали напрямки ревіталізації та створили проекти перетворення занедбаних об’єктів інфраструктури на території різних населених пунктів у центри освіти, відпочинку, розвитку та креативу.

Декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій Стасишин відзначив високий рівень підготовки команд та практичне спрямування проєктів, які варто втілювати в життя за тісної співпраці та підтримки місцевої влади, бізнесу та громадськості. На завершення учасники ІІІ літньої школи представили результати навчання у вигляді проєктів ревіталізації та отримали сертифікати про успішне опанування матеріалами інтенсиву. Команда проєкту вдячна слухачам школи за зацікавленість темою європейських практик ревіталізації міст, активну участь, інноваційні ідеї та наполегливість в освоєнні матеріалу та бажає подальших успіхів у їх навчальній та професійній діяльності, реалізації проєктів!