Учнівська молодь завершила навчання у «Школі успішного фінансиста»

12.04.2021 | 21:41

Вже четвертий рік поспіль кафедра фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка реалізовує освітні проєкти «Бізнес XXI століття», які зорієнтовані на втілення ідеї безперервного навчання шляхом професійної орієнтації школярів, підвищення свідомості учнів щодо вибору майбутньої професії та ознайомлення із освітньою програмою «Фінанси, митна та податкова справа». Аби поглибити знання молоді про фінанси та уявлення про професію економіста-фінансиста цьогоріч на факультеті відбулася «Школа успішного фінансиста».

Упродовж чотирьох тижнів слухачі школи мали можливість дізнатися про фінанси і хто такий успішний фінансист, довідатись про переваги професії фінансиста та для чого варто досліджувати і вивчати фінанси, зрозуміти поняття фінансового інтелекту й фінансової грамотності. Зокрема, учнівська молодь взяла участь у низці тренінгів – «Про100 про фінан$и», «Я, банк і страхова компанія», «Популярно про податки», «З чого починається кордон? Митниця від А до Я».

Спікерами школи були доценти Наталія Блащук-Дев’яткіна, Юрій Голинський, Вікторія Дубик, Ольга Козакевич, Віра Круглякова, Дарія Попович, Любов Петик, Ольга Сич та Юлія Шушкова. Під час занять вони  ознайомили слухачів із історією банківництва та страхової справи; основними поняттями та категоріями банківської та страхової справи; структурою та учасниками банківської системи та страхового ринку; найбільш поширеними видами банківських та страхових послуг; з основами оподаткування, структурою податкової системи, податковим навантаженням та уникненням від оподаткування.

Окрему увагу організатори присвятили питанням історії розвитку митної справи в Україні; основним поняттям та категоріям митної системи; правилам перетину кордону товарів та громадян країни; найбільш поширеним видам митної діяльності.

По завершенню освітнього проєкту всі учасники отримали іменні сертифікати.