Участь здобувачів вищої освіти ОПП «Фінанси, митна та податкова справа» у заході з нагоди 55-ої річниці заснування журналу «Український Вісник»

26.05.2024 | 09:57
23 травня 2024 року здобувачі вищої освіти ОПП «Фінанси, митна та податкова справа» групи УФФ-11с (порадник – к.е.н., доц. Оксана Західна) та групи УФФ-12с (порадник – к.е.н., доц. Вікторія Дубик) відвідали захід з нагоди 55-ої річниці заснування унікального позацензурного суспільно-політичного журналу «Український Вісник». Видавцем і відповідальним редактором видання був український політик, громадський діяч, журналіст, народний депутат України I-III скликань, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації Українського Народу, політичний в’язень СРСР В’ячеслав Чорновіл.
На початку зустрічі Ректор Львівського університету, академік НАН України, професор Володимир Мельник привітав поважних гостей, членів групи В’ячеслава Чорновола – Михайла Косіва та Ярослава Кендзьора, які допомагали видавати «Український Вісник» у часи тоталітарних репресій, у Львівському університеті, після чого виступив з доповіддю, у якій коротко схарактеризував політико-ідеологічну та морально-психологічну ситуацію в Україні часів радянської окупації наприкінці 60-х і на початку 70-х років минулого століття.
Усі присутні мали нагоду почути виступи членів групи В’ячеслава Чорновола, співвидавців «Українського Вісника». Здобувачі під час зустрічі переглянули архівні відеоматеріали, в яких простежили непересічність, харизматичність та силу постаті В’ячеслава Чорновола і значення журналу для української історії, а також переглянули унікальні архівні відео про тих людей, які прямо чи опосередковано були долучені до видавничого процесу «Українського Вісника».