Участь здобувачів другого (магістерського) рівня освіти спеціальності Публічне управління та адміністрування у тренінгу для громадських активістів

03.10.2021 | 22:40

28/09/2021 на платформі ZOOM відбувся тренінг «Громадська експертиза – корисний інструмент в арсеналі громадського активіста». Тренінг організований відділом комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської обласної державної адміністрації.

Магістрам спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, як майбутнім державним службовцям, слід знати про взаємодію із інститутами громадянського суспільства.

Громадська експертиза – це можливість для активних громадських активістів.  Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади є складовою механізму демократичного управління державою. Він передбачає проведення інститутами громадянського суспільства оцінки діяльності органів виконавчої влади, ефективності прийняття і виконання такими органами рішень, підготовку пропозицій щодо розв’язання суспільно значущих проблем для їх врахування органами виконавчої влади у своїй роботі.

 

Процедура громадської експертизи фактично дає можливість інститутам громадянського суспільства стати учасниками вироблення державної політики в різних сферах та бути громадськими контролерами за її реалізацією. Громадська експертиза дає можливість не тільки оцінити діяльність органу влади, а й вплинути на його політику або її виконання. Тепер органи виконавчої влади зобов’язані розглядати висновки громадської експертизи за участю авторів та враховувати результати експертизи у своїй діяльності.