Участь викладачів кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики у практичному вебінарі «Проєктний менеджмент у навчальному процесі: практики та інструменти від ІТ-компанії»

27.10.2022 | 11:13

26 жовтня 2022 р. доцент кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Задорожна А. В. прослухала вебінар «Проєктний менеджмент у навчальному процесі: практики та інструменти від ІТ-компанії», який був організований командою Genesis Education (доповідач – Юлія Слаква, Education Project Specialist in Genesis).

На вебінарі порушувалося питання про можливості та перспективи використання основних засад та практик проектного менеджменту для покращання освітнього процесу, особливо з боку студента. Із цією метою було розглянуто такі аспекти проектного менеджменту, як планування, керування завданнями, тайм-менеджмент, цілепокладання та ін. Також на вебінарі було розкрито:

  • поняття проекту, включаючи характеристику того, можна вважати проектом з точки зору студентів;
  • поняття та завдання проектного менеджменту;
  • матрицю пріоритезації ризиків і цінностей проекту;
  • види ризиків та способи роботи з ними;
  • способи оцінки ефективності виконання завдань та ін.

Становлять інтерес запропоновані лекторкою програмні інструменти для студентів та викладачів, які дозволяють використати проектний менеджмент у навчальному процесі – це і відоме для реалізації ІТ-проектів Trello, і Notino, Asana, Miro та ін.

Прослуханий матеріал вебінару буде корисним у практиці успішного проведення навчання у ЗВО.