Участь викладачів кафедри публічного адміністрування та управління бізнесу у засіданні загальноуніверситетського семінару на тему «Григорій Сковорода: актуальна мудрість українського Сократа», приуроченого 300-річчю від дня народження видатного філософа

31.10.2022 | 13:46

27 жовтня 2022 року у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка  відбулось засідання загальноуніверситетського семінару “Філософія науки” під науковим керівництвом ректора, член-кореспондента НАН України, професора Мельника Володимира Петровича, приурочене 300-річчю від дня народження відомого українського мислителя Григорія Сковороди.

На семінарі репрезентовано лекцію завідувача кафедри історії філософії, доктора філософських наук, перекладача Андрія Дахнія на тему «Григорій Сковорода: актуальна мудрість українського Сократа».

До прослуховування лекції долучились доцент кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом, к. н. держ. упр. Решота О. та здобувачі вищої освіти освітньої програми «Публічне адміністрування та управління бізнесом» групи УФП-31с.

Постать Григорій  Сковороди і досі викликає інтерес у зарубіжних та вітчизняних дослідників, адже  філософ був особистістю неординарною, видатним українським мислителем-містиком, богословом, поетом, поліглотом, педагогом, що зробив значний вклад в розвиток східнослов’янської культури.  Життєве кредо мислителя: «життя – це постійний та безперервний пошук істини» безпосередньо відображалось у філософських пошуках та способі життя Григорія Савича. Філософські погляди Г. Сковороди присвячені головним чином етиці. Він не був лояльним до церковної та світської ієрархії, відкидав будь-який примус, не любив церковних ритуалів, віддаючи перевагу особистій духовній свободі.

Також професор А. Дахній розкрив у відкритій лекції на тему «Григорій Сковорода: актуальна мудрість українського Сократа» питання єдності життя та творчості філософа, особливості сприйняття філософських поглядів Григорія Сковороди в умовах повномасштабних воєнних дій на території України.

Постать найвідомішого українського мислителя розглядається також сучасними науковцями та дослідниками крізь призму української ідентичності, специфіку нашої духовної культури й ментальності, адже і досі «світ ловить відомого філософа, але не може впіймати…»

#ЛНУ #ФУФБ #кафедраПАУБ #факультет_управління_фінансами_та_бізнесу #кафедрапублічногоадмініструваннятауправліннябізнесом

#університет #university #PublicAdministration #public_administration_business_management #публічнеуправліннятаадміністрування