Участь викладачів кафедри фінансового менеджменту у науково-практичному семінарі «Академічна доброчесність: шлях до забезпечення якості освіти»

21.10.2021 | 10:59

20 жовтня 2021 року викладачі кафедри фінансового менеджменту д.е.н. Шушкова Ю.В. та доц. Західна О.Р. взяли участь у науково-практичному семінарі «Академічна доброчесність: шлях до забезпечення якості освіти», що проходив у Хмельницькому інституті МАУП.

До заходу долучились понад 100 учасників з різних регіонів України та закладів освіти: Хмельницького інституту МАУП, ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна Академія управління персоналом» (м. Київ), Житомирського інституту МАУП, Волинського інституту МАУП, Львівського інституту МАУП, Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, ВНКЗ ЛОР «Львівська медична академія ім. А. Крупинського», Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» та ін.

Учасники обговорили актуальні питання дотримання академічної доброчесності у загальноосвітніх закладах, закладах фахової передвищої освіти та закладах вищої освіти.

Надзвичайно цікавою була доповідь доктора наук з державного управління, директора Центру організації наукової роботи МАУП, тренера Ради Європи з громадянської освіти Інни Андріївни Семенець-Орлової. Вона зосередила увагу на широкому понятті академічної доброчесності та змусила усіх замислитися над сенсовим наповненням кожного проведеного заняття.

Наталія Валеріївна Грабовенко – доктор наук з державного управління, директор Навчально-методичного інституту МАУП наголосила на необхідності урізноманітнення завдань, що надаються студентам, задля уникнення необхідності працювати з запозиченими текстами, а більше приділяти уваги власному досвіду та дослідженням.

Валентина Олександрівна Парандій – кандидат історичних наук, заступник директора Хмельницького інституту МАУП розповіла про досвід Інституту в поширенні знань про академічну доброчесність.

Цікавою виявилась презентація результатів проведеного опитування серед студентів, щодо дотримання академічної доброчесності під час реалізації освітньої програми. Результати презентували Голова наукового товариства студентів та молодих вчених Жанна Кілівнік та її науковий керівник доцент кафедри права та правоохоронної діяльності Ольга Василівна Охман.

Дослідження показали, що студенти вцілому ознайомлені з поняттями академічної доброчесності та усвідомлюють відповідальність за недотримання їх принципів.